pühapäev, 9. detsember 2007

Shoppa ja nuta!



Shoppamise kõrghooajal on jah eriti sobiv küsida heade ja halbade ostude kohta, nagu Tiia seda teeb! Praegu on ju peaasi poed läbi kammida, korvid kaupa täis laduda ja kaupmeeste taskuid täita.


Aga eks teeme proovi. Ja kuna ma viimase aja headest ostudest juba rääkisin, võtaks ette halvad. Kusjuures, kuna ma tegelikult väga valin, mida ostan, pole suuremaid apse ette tulnudki. Üldse pole ma mingi suur poodleja, peamiselt ostan toidukraami ja igapäevaseid tarbekaupu.
Siin siis valik mõttetuid asju.

Igasugune odav kataloogikosmeetika. Eriti käib see postimüügi kohta. Ives Rocher on minule absoluutselt vastunäidustatud. Olen minagi seda tellinud, aga ikka ja jälle tuleb tõdeda, et ämbrisse astusin. Rahasummat, mis selle peale kulunud, ei oskagi öelda.


Plastmassist kardinapuud. Tegelikult ostis need mulle õde, K-Ehitusmarketist, aga mina maksin, 760 krooni. Mõeldud on need vist ainult pruudiloori riputamiseks, tavalise linase kardina raskust ei kannatanud, üks kronstein murdus kolmandal päeval, teine mõni aeg hiljem.


Hiina taskulambid riputusaasaga. Hind 12-20 krooni, müügil igas poes peaaegu. Riputusaas murdub esimesel korral, natuke aega hiljem hakkab lüliti streikima.


Ega palju rohkem meelde tulegi. Aga nagu eelpooltoodust näha - ei tasu osta väga odavat kraami, läheb kordades kallimaks kätte.


Heade ostude nimekirja võiks täiendada Moskvas valmistatud kingadega. Suvised kingad ostsin neli aastat tagasi, maksid 250 krooni, ja sügisesed kaks aastat tagasi, 350 krooni. Senini väga hästi vastu pidanud, jalas väga mugavad ning välimus ajatult moodne. Ostukohaks Nõmme turg.


Nii, ja pall läheb edasi Katseloomale, Valgeseelikule ja Claarale ning kõigile teistele, kes sel teemal sõna võtta soovivad.


Reeglid ka:


-Pane kirja üks või mitu asja, mille puhul sa oled mõelnud, et see oli tõesti väärt ost, mida võiks teistelegi soovitada ja vastupidi


-Asjad ei pea olema äsja ostetud, sest mõnikord tekib see teadmine alles mõne aja pärast.


-Asjad võivad olla seinast seina – headest kommidest kehvade kodumasinateni.Pole oluline, et asi oleks saadav Eestist. Mõnikord kulub ära ka teadmine, mida kuskil teisel maal osta tasuks.


-Kindlasti peab olema lisatud põhjendus – ainult mulle meeldib/ei meeldi ei ole piisav, sest inimesed väärtustavad erinevaid asju. Kirjuta, mida sa antud tootelt ootad ja kas ta vastab nendele ootustele.


-Lisa asja hind (kasvõi umbkaudne)


-Saada ostupall edasi 1-5 teisele blogijale


-Kellel blogi ei ole, saavad oma ostudest rääkida kommentaarides

1 kommentaar:

Ti:a ütles ...

:) tänan osalemast.
neid tekste lugedes tundub ,et mõnada kaupa pole poes märganudki.
Nii võime ju kogemata igavesest armastusest mööda astuda :)