teisipäev, 18. detsember 2007

Kassile kirburohtu - ainult retseptiga?


Kass hakkas end kahtlaselt palju kratsima. Ega siis muud, tuleb kirbutõrje ette võtta.

Vanasti müüdi kirburohtusid suvalises lemmikloomapoes. Selle teadmisega läksin nüüdki poodi. Müüjatar tegi suured silmad. "Oi ei, meie ei tohi niisugust asja müüa. Te peate kassiga loomaarsti juurde minema, tema vaatab kassi üle ja kirjutab rohu välja."

Mitäh?! Esimest korda kuulen! Hakka nüüd niisuguse asja pärast tubast kassi korvi toppima ja temaga kliinikusse minema? Igaks juhuks kõndisin (üksi, ilma kassita) vetapteeki ja seal polnud küll mingit probleemi. Küsiti ainult, kas päriselt ka kirbud on või ainult kahtlus, sest tubasel kassil pole eriti palju võimalusi praegusel aastaajal neid kuskilt korjata. Aga profülaktika mõttes - ega paha ei tee natuke rohtu turja peale tilgutada.

Otsiti mulle siis kirbutilgad välja, anti kaasa ka pudel aerosooli, millega loomakese magamisase üle käia ja seletati lahkelt, kuidas mida manustada.

Poest krabasin kiisule ebamugavuste eest lohutuseks lõhepasteedi ka.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jumala loll jutt,nii koera ja kassile saab käsimüügist.

kukupai ütles ...

Aga mitte poest, vaid vetapteegist. Sellepärast ma selle müüjatari juttu nii imestasingi. Apteegis seletati ära ka, et kuna need tilgad on looma kaaluga seotud, siis sellepärast poodidel müüa ei lubata - müüjad pole nii asjatundlikud.