reede, 5. oktoober 2007

Rauakoolile

Kus koolis käid?
Kopli rauakoolis.

Mõned aastakümned tagasi polnud pikemat seletust vajagi, igaüks sai aru, millisest koolist jutt. Kopli poolsaare tipus nimelt asus üks tuntumaid kõrgkoole Eestis. Minagi võin uhkeldada, et olen just selle kooli teise põlve vilistlane.

Tõsi küll, kui mina selle kooli ukse taha jõudsin, oli peamaja juba ammu Koplist Mustamäele kolinud ja paar esimest kursust toimus ka suurem osa õppetööst Mustamäel. Aga kolmandal kursusel sai põhiliseks vana armas Kopli maja.

Hommikune pikk bussisõit, vana maja sopilised koridorid, talvine külmetamine, kui auditooriumis oli vaevalt +13 kraadi - see kõik on tagantjärele üsnagi romantiline. Õppejõud jäid meelde oma pühendumusega. Eugenia Loov, Juhan Toomaspoeg, Leida Kanne, Gabriel Hazak, Endel Parijõgi ja paljud teised...

Teadmised ja oskused, mis sellest majast saadud, polnud sugugi kesised, vastupidi - palju sellest on tänapäevalgi vajalik. Majanduse põhitõed jäävad ju püsima, kui ka ühiskonnakord muutub.

Nüüd olen ringiga oma vanasse kõrgkooli tagasi jõudnud. Küll hoopis teistes ülesannetes. Kool on kasvanud ja muutunud, Mustamäele on kerkinud terve teaduslinnak. Õppetööst on suur osa siirdunud internetti, aga ikka kohtan toredaid inimesi, pühendunud õppejõude ja teadlasi. Hall tekkel kaunistab paljusid noori, kes tahavad leida oma kohta tehnikamaailmas.

Õnne sünnipäevaks, kallis Tehnikaülikool!

3 kommentaari:

Elviina's blog ütles ...

Mina alustasin seal 67 ja kuidagi ei ole meeles, kas siis juba oli migagi ka Mustamäel. Esimesest kursusest mäletan tunde Toompeal kohe kahes kohas ja Koplis. Elasime siis taksopargi juures ühikas.

kukupai ütles ...

1964 lõpetas mu isa ja siis juba Mustamäel

joodikupoeg ütles ...

Kukupai majandusinsener;) Aga TP ja TR said vist diplomisse teise nimetuse?