pühapäev, 15. august 2010

veidi mogrimärdilik

Eestlane on ikka veidi korilasehinge säilitanud - kõike tuleb koguda ja kui midagi kasvatada, siis peab see ka head saaki andma, muidu pole asjal ju mõtet. Jahilt ei taha ka tühjade kätega tagasi tulla, ikka mingisugune saak peab olema :)

No mis minagi teistmoodi...
Panin kevadel kaks kõrvitsataime kompostihunniku peale, kastsin kenasti, aga tükk aega ei tahtnud nemad üldse kasvada. Siis hakkasid kasvama, aga otsisin mis ma otsisin, ühtegi kõrvitsapunni tuvastada ei õnnestunud. Õisi maa ja ilm, aga vilju - pole... Nüüdseks on kõrvits kompostihunniku pealt ammu poolde aeda laiali roomanud, osa õunapuu otsa roninud ja osa isegi üle kõrge plangu naabri aeda trüginud. Ja vaat alles nüüd avastasime, et lubab ikka saaki ka :)














Mooniseemned on lapsepõlvest saati olnud mu lemmiksaiakaunistus. Siin on suurt seemnesaaki näha, aga kuna see mõnedes seltsimeestes ebatervet huvi võib äratada, siis ma selle põllu asukohta ei avalikusta - kuigi tegemist on väga avaliku ja käidava kohaga....


















Jahil ei pea ilmtingimata metsas käima, R-kiosk kõlbab kah. Nendel nimelt on alalõpmata mingid tarbijamängud käimas, teatud ostusummade eest jagatakse kleepse ja teatud arvu kleepsudega saab nänni. Seekord olid pakkumisel Shreki piltidega klaasid. No kui me niikuinii seal R-kioskis sagedased külalised oleme, miks siis mitte neid kleepse võtta, seda enam, et klaase läheb majapidamises ikka tarvis. Need pealegi piisavalt mahukad ja kena kujuga ka.

Vaat sellised saagijutud siis...

8 kommentaari:

Larko ütles ...

Kõrvits tänab kannatlikuse eest :-)

tegelinski ütles ...

Küllap on moonidest narko-vedelik juba ammu süstlaga välja tõmmatud...

Köögikata ütles ...

Mul moonisaak ammu korjatud ja juba saiakski küpsetatud. :)
šrekisaak on ilus.
Ja kui ilm samas vaimus jätkab, saab kõrvits ehk valmiski. Hoian pöialt igatahes!

Udo ütles ...

Meil oli kurkidega sama rida. Olid teised nii väiksed ja ei tahtnud ega tahtnud kasvada. Nüüd on kasvuhoone maast laeni kurgitaimi täis ja trügivad juba ruumipuudusel. Kurke aga ei jõua ära süüa.

helle ütles ...

Hää tekst ja pildid ka muidugi.
Mul ei kasva midagi, sest ma polegi maha pannud. Et hea kurgisaak on, siis tassitakse mulle koju neid ämbriga. Ma enam ei võta vastu, mis nendega teha!!!

zeeta ütles ...

mul läx kõtrvitsaga lobedalt - naabri taim kosus, ronis, viskas väädid yle aia siia ja nyyd on neil parajad mupsud juba paisumas

Ti:a ütles ...

eh sa pead kedagist mesilast tänama, kes tolmutamas käis. kui kõrvitsal on ainult isased või emased õied, ei tulegi saaki. teinekord proovi kasvõi pintsliga neile kunstlikku tolmendamist teha.

A.I.V.O. ütles ...

Loodetavasti on talvel marineeritud kõrvitsad lauda kaunistamas...