neljapäev, 26. veebruar 2009

Kütame Rootsit!


Nüüd lõpuks on Nõmme linnaosavalitsus lasknud töötutel hädaabitööde korras kokku koguda novembritormis murdunud männioksad. Metsaäär on suuri oksahunnikuid täis. Kui uurisin, mis neist edasi saab, öeldi, et viiakse hakkemasinasse ning saadud hake müüakse kalli raha eest Rootsi.

Eestlased ei pidanud puiduhaket kuigi palju ostma, kallis on ikkagi. Aga kui arvestada hakkepuidul töötava katla kasutegurit, võiks sellele siiski rohkem mõelda. Miks me peaksime oma peaaegu tasuta saadud kraami rootslastele müüma? Ah et kasumit saab rohkem? Ei tea, kas ikka saab, kui arvestada transpordikulusid. Ning võib arvata, et praeguses olukorras ei osta rootslased ka varsti enam seda kraami nii palju. Kasumit võib ju käibe pealt ka teenida - müüa odavamalt, aga hulgem.

Selle peale muidugi keegi ei tule, et võiks need oksad samamoodi hädaabitööde korras ära tükeldada ja anda oma vähekindlustatud peredele kütteks. Küll läheks kaubaks, kui enam ei jaksa hirmkalleid kase- ja lepahalge osta. Männi kütteväärtus muide on päris kõrge.

1 kommentaar:

Minuke ütles ...

Azo. Vaatasin seda hunnikut tammil ja mõtlesin, et kas keegi on nalja teinud.