kolmapäev, 24. detsember 2008

Matsid jäävad matsideks...


... ka jõuluõhtul.

Minu teada on olemas kokkulepe, et jõuluõhtul rakette taevasse ei lasta. Eelmisel aastal oli isegi ametlikult keelatud igasuguse pürotehnika müük enne jõulupühi, see oli mõeldud ikka aastavahetuseks.

Aga kus sellega. Tunnike tagasi tuli kellelgi meie kandis pähe paugutama hakata. Ega muud vast polekski, aga koerale see kohe kuidagi ei meeldi. Vana-aastaõhtul pean ta niigi paariks tunniks sisse laskma, ta ju kardab. Aga et täna ka, seda ma ei oodanud. Nüüd istubki kojas, niuksub ja väriseb. Süüa ka ei taha. Võtab aega, et ta maha rahustada.

Ei saa aru nendest inimestest, kellel kõik pühad segi nagu puder ja kapsad. Paar tundi tagasi laulsid hardunult "Püha öö, vaikne öö...", siis aga lõhuvad selle vaikuse kibekähku kildudeks. Korra aastas võiks ju ka teistmoodi...

7 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Need on samad inimesed,kes Suurel Reedel kõigile "rõõmsaid pühi" soovivad.

Kaamos ütles ...

Aga sulle ja soovin rahulikku meelt ja kannatust, küllap nad lõpetavad peagi!

Anonüümne ütles ...

Pole sinu asi kobiseda! Kultuuritoojad-vabastajad ise teavad, mis teevad...
Sinult aga ootaks jõuluajal pisut rohkem tolerantsi!

kukupai ütles ...

Muideks, Oll, meil on põlis-Eesti rajoon, nii et ikka omad on ära matsistunud.

Minuke ütles ...

azo. Ja meie arutasime, et mis pr Bettit priskest ning üdisest põdrakondist eemale, ukse taga lärmi lööma kutsub...

Herezia ütles ...

Võiks ju salamisi loota, et nad väljendavad sedaviisi rõõmu Imetegija sünni üle. Aga see lootus pole küll vist määratud täituma.

Anonüümne ütles ...

vahet pole kas nood matsid näitavad paugutamise läbi austust kristuse sünni vastu või lärmavad niisama, aga üleüldine raketi laskmine enne vana-aasta õhtut on asjatu lärm ja praht. Kui saaks, keelaks eraisikutele ilutulestiku ostmise ja kasutamise üleüldse ära!