pühapäev, 29. juuli 2007

Puuetega inimesed ei seksi!?

Lugesin Tiia viimast postitust ja vihastasin. Projekti teema ju iseenesest eluline, aga HMN-s istuvad vist tõega ainult ranged puritaanid koos.
Imelik tänapäeva oludes. Seksiteema vaatab sulle sisse uksest ja aknast. Pole vist ühtegi naiste-, kodu- ega pereajakirja, kus sellest juttu poleks. Viimases Naistelehe kirjakastis pahandas üks lugeja, et miks vibraatoreid ja muid seksvidinaid reklaamitakse ja veel kasulike nõuannete leheküljel, tema nüüd ei julge ajakirja enam oma teismelise poja silma alla jättagi. Toimetuse vastus oli: Vibraatorid on täiesti normaalne seksuaalelu osa, nagu ka paljud muud asjad /...../ Teadmisi nende kohta ei pea kindlasti häbenema ei teie, teie teismeline poeg ega keegi teine. (Naisteleht nr.30(70) 27.07.2007)
Aga puuetega inimesed ju on meie ametnike arusaamise järgi sootud olendid. Nende vajadused piirduvad kaldteedega, võimalusega natuke arvutit käppida, ehk paar tundi päevas töötada (kui kuskil nii lahke tööandja on).
Tiia on võtnud endale lausa ülejõu käiva ülesande - teadvustada üldsusele, et ka puuetega inimesed on mehed ja naised, ka nemad unistavad perekonnast, lähedusest, mõistmisest.
Seksuaalsus kuulub inimeseksolemise juurde, kas me seda tahame tunnistada või mitte. Ja ka puudega inimene on eelkõige inimene.

2 kommentaari:

Tiia ütles ...

Pihta ja põhja sul :)
Vahel on tunne, et peaga vastu seina... Aga ELUST tuleb julgelt rääkida niikaua, kui mõnigi põikpea hakkab arusaama, et puudega inimene elab samaväärset elu nagu iga teine... :)

kukupai ütles ...

seda ma ju mitukümmend aastat juba teinud, nüüd hakkab mõni aru saama ka. Eks rabeleme edasi, mis muud...