kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Aplausirohke õhtu

Ammu pole peopesad plaksutamisest nii hellad olnud kui tänasel õhtul.

Kuigi peab tunnistama, et Tõnis Mäe laulud olid nii mõtlemapanevad ja hingeminevad, et aplaus nende vahele tundus üleliigne. Video paraku tuli üsna kehva kvaliteediga, seebikarbiga käe pealt ja suht kaugelt võetud.



Tänase õhtu esimene laul aga oli valminud praktiliselt kümmekond minutit enne esitust. Rääkis see julgusest: "Julge lasta lahti käest, julge astuda vee peale."



Kuid õhtusse mahtus muudki:

Aasta juubilaride õnnitlemine (ja neid oli palju). Konkurentsitult kõvima aplausi pälvis EELK vanim vaimulik Priit Rannut, kes 27.jaanuaril tähistab 90.juubelit. Priit pidas ka lauakõne, mille sissejuhatuses ütles kohe, et ta tunneb end nagu saja-aastane, keda kõik kummardavad ja vaatavad ning siis mingil hetkel öeldakse: "Noh, laula ka meile!" Ja kuigi häält enam õieti polegi, laulabki ning võib kindel olla, et kõik kuulavad ja plaksutavad (üleüldine naerulagin ja aplaus!). Kuid Priit juhtis tähelepanu ka sellele, et kord tuleb meil kõigil oma sõnadest aru anda ning ka samuti neist sõnust, mis me ütlemata jätame, kuigi just peaksime välja ütlema.



Aasta vaimulike väljakuulutamine - ja siin sain mina prohvetiandega hiilata, kuna just enne seda pildistasin jutuhoos eelmise aasta vaimulikku Patrik Göranssoni ja Mihkel Kukke vestlemas ning minult küsiti, ega mul ometi salajast infot ole, et just Mihkel selle au pälvib. Infot just ei olnud, aga uskusin küll, et nii see läheb.


Ning teisel pildil lõikavad tänavused aasta vaimuliku tiitli pälvinud Mihkel Kukk ja Ove Sander üheskoos ja üksmeeles torti lahti.









Sellised õhtud on vahelduseks mõnusad ja annavad hingejõudu.

Kommentaare ei ole: