teisipäev, 4. november 2008

Uus käsiraamat


Eelmisel nädalal ilmus trükist venekeelne „Omastehooldaja käsiraamat“, mis jagab praktilisi teadmisi ja näpunäiteid, kuidas hooldamisega paremini hakkama saada – kuidas mõista hooldatavat, saada aru tema seisundist ja vajadustest, osata teda aidata. Samuti annab käsiraamat soovitusi, kuidas hooldajana mitte läbi põleda ning kuhu abi saamiseks pöörduda.

Enamikel juhtudel on omakseid hooldavad pered jäetud üksi, ilma nõustamise ja abita, kuid neile pandud koorem väga suur. Sageli tekib lähedase hooldamisvajadus äkitselt ning nii ei olda selleks valmis ega osata esialgu kusagilt ka abi paluda. Eaka, raskelt haige või raske puudega inimese hooldamine kestab päevast päeva ja kuust kuusse. Kui hooldaja peab vaid omal jõul ja ilma vähemagi kõrvalise abita toime tulema, võib tal ühel päeval jõud lihtsalt lõppeda ning siis vajab oma eluga toime tulekuks abi juba kaks inimest.

*Nii eesti- kui venekeelset „Omastehooldaja käsiraamatut“ on võimalik osta Inkotubadest, venekeelse raamatu hind on 35 krooni.

*Inkotubade aadressid ja lahtioleku ajad leiate: www.kuivaks.ee
Raamat valmis MTÜ Inkotuba ja Sotsiaalministeeriumi eakate poliitika komisjoni koostöös.

1 kommentaar:

Ingrid ütles ...

Tänud põetamise info eest! Kas mul see raamat ka omandada õnnestub, ei tea, sest ei pääse põetamiskohustuste tõttu linna. :-(