esmaspäev, 31. jaanuar 2011

Mida pärglit?


Oli minul täna vaja paariks tunniks tööle minna. Läksin, oli tänav kenasti puhas ja korras. Tulin tagasi - terve tänava ulatuses lumevallid kõnniteel. Oma värava ees pidin kõva häälega vanduma hakkama - värava ette kõrges poolkaares jäätükid lükatud ning järgmiste naabrite aiaesine puhas ja sile.
Ronisin üle valli, krabasin toast kaamera ja tegin mõned fotosüüdistused kah, mis juba meiliga linnaosaviletsusse ja lumekoristusfirmasse saadetud.

Ma võiks asjast kuidagi veel aru saada, kui teisel pool teed ka majad oleksid, siis tõesti on sahamees hädas - kelle väravaesine puhtaks jätta ja kellel kinni lükata. Aga ei ole ju... Kõige imelikum on, et pühapäeval käis sahk lausa kaks korda ning mõlemal korral suutis kõnniteed puhtaks jätta, kogu sodi lükkas ilusti metsa poole...

Ei vaimusta väljavaade poolt õhtut lumelabida seltsis veeta, et see raske sodi minema saada sealt, seda enam, et ma olen juba praegu rannavormis... Aga heakorraeeskirjad on täitmiseks...

1 kommentaar:

A ütles ...

meil on nõmmel selline kena tänav, mille ühe poole elanikud lükkavad ilusasti kõnniteed puhtaks, teisel poolel aga mitte. ja mis arvad kummale poole lükkab sahk oma valli? loomulikult sinnapoole, kus korralikult kõnniteid puhtaks lükatakse.
mingi hetk oli meie autovärava esine vall jäänud ära kühveldamata, lihtsalt ei jaksanud enne jõule ja siis sõitsime ära. mis sa arvad, millises osas oli jaanuari alguses koju jõudes kõikse kõrgem vall kogu tänaval? just seal värava ees, sahk oli leidnud, et ristuva tänava lumi on jube mugav sinna lükata :-P õnneks ma ei viitsinud sellega midagi ette võtta ja nädal aega tagasi sattus mu ema sahameest nägema ja palus see kuhi sealt likvideerida - nüüd on jälle võimalik prügikastile ligi pääseda :)