teisipäev, 24. august 2010

Pärtlipäev


Ongi see ilus suvi tasapisi ennast pärtlipäeva veeretanud... Aga vanade eestlaste kalendris märkis pärtlipäev sügise algust. Nagu tellitud, ongi õues täitsa sügisene ilm - termomeeter näitab vaevalt +14, väikeste vahedega sajab tihedat seenevihma, õunad potsatavad puult... Kõige toredam - tihane käis nõudlikult köögiaknale koputamas. Mis jutt - õues veel putukaid ja kõiksugu seemneid küll, ei arenda siin mingit õpitud abitust!

Öösel oli täiskuu. Kui seda kaameraga püüdmas käisin, tundsin, et õhk on nii niiske, et pane või kaamerale kilekott ümber. Objektiivi tõmbas mitu korda uduseks...

Tupsu läks täna üle pika aja jälle lasteaeda. Varsti peaks järele minema, aga avastasin, et mul millegipärast pole ühtegi paari sokke enam. Suve läbi ei tundnud nende järele mingit vajadust kah. Huvitaval kombel kaebas poeg sedasama. Täitsa müstiline - sahtlis pole, pesukastis pole... Pika otsimise peale mõned paarid siiski leidsin, aga ikka ma aru ei saa - alles oli sokisahtel triiki täis?!

Homsest on puhkus ka päriselt läbi, kool ja töö algamas...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sa aiablogi ka veel pead, põnev oleks lugeda.

Anonüümne ütles ...

no vot siis - igal sokil on oma pärtlipäev!
-sofie

Kaamos ütles ...

Vanasõna "Kured läevad - kurjad ilmad" ja nii edasi on meieni läbi ajaloo jõudnud poolikuna. Alguslause "Sokid kadund - suvi läbi" on meie kergemeelsetest peakestest kadunud!
Aeg naasta juurte juurde...